Печатница

Печатница ОнПринт разполага със съвременно висококачествено и производствено оборудване за цифров листов печат. Разнообразие от картони отпечатани с висока резолюция както и възможност за щанцоване във форма по избор. Разнообразие от печатни материали произведени във нашата печатница: визитки, папки,плакати, менюта, флаери, дипляни, книги, сборници, опаковки, кутии, дипляти, календари и тефтери.  В печатница отприт предлагаме дигитален и офсетов печат.

Какви са разликите между дигитален и офсетов печат ?

Дигиталният и офсетовият печат са два от най-използваните методи в печатната индустрия, и въпреки че имат общата цел да предоставят висококачествени печатни материали, има няколко ключови разлики между тях.

1. Технология: Основната разлика между дигиталния и офсетовия печат е технологията, използвана за прехвърляне на изображението на печатния материал. В офсетовия печат, изображението се прехвърля от пластина на гумен вал и след това на печатния материал. В дигиталния печат, изображението се прехвърля директно от компютър на печатната машина, като често се използва електростатично зареждане и тонер вместо мастило.

2. Време за подготовка: Офсетовият печат изисква по-дълго време за подготовка, тъй като трябва да се изготвят пластини за всяка страница. От друга страна, дигиталният печат позволява бърза и лесна подготовка, което го прави идеален за проекти с кратки срокове.

3. Себестойност: Офсетовият печат обикновено е по-изгоден за големи тиражи, защото веднъж когато пластините са изготвени, страници могат да бъдат печатани бързо и ефективно. Дигиталният печат може да бъде по-скъп за големи тиражи, но е по-изгоден за малки количества, тъй като не изисква предварителна подготовка на пластини.

4. Персонализация: Дигиталният печат позволява лесна персонализация на всяка страница без допълнителна подготовка или разходи. Това е идеално за проекти, които изискват индивидуално оформление, като директен маркетинг или персонализирани книги. В офсетовия печат, всяка промяна изисква нова пластина, което може да

 увеличи себестойността и времето за подготовка.

В заключение, изборът между дигитален и офсетов печат зависи от спецификите на вашия проект. В печатница ОнПринт, ние предлагаме и двете услуги, за да можем да отговорим на разнообразните нужди на нашите клиенти.

Какво казват за нас